Visservice.nl

All-in en geheel verzorgde visvakanties naar Noorwegen

 

      De materialen die wij gebruiken en u nodig heeft.  


 

U kunt bij Visservice ter plaatse hengels huren want om die mee te nemen is lastig en vooral duur.

Molens en reels kunt het beste zelf meenemen maar wij hebben daar ook nog wel" een paar" molens te huur/te koop. Visservice vraagt geen borg of verzekering maar hanteert het motto .."brokken is dokken".

Vlakbij ons huis aan de haven is nog een hengelsportafdeling binnen een Cóóp supermarkt waar het één en ander te koop is maar wel tegen Noorse prijzen.

Visservice zelf heeft een "mobiele hengelsportzaak" mee dus als u iets te kort komt dan hebben wij dat voor u beschikbaar.


Wat gebruiken wij daar aan hengels en molens en hebben wij in de verhuur voor u?

Boothengels tot max 30 pond.

 

Spinhengels met een werpgewicht van 50 gram en van 80 tot 100 gram. Merken; Daiwa,Penn, ABU, Savagegear, enz, enz.

Molens; molens in de 3000 tot 5000 serie en alle merken zijn goed.

 Reels:  die wij gebruiken zijn meestal baitcasterreels of lichte bootreels. U vist niet dieper dan 100 meter en zeker niet met zware gewichten. Daarom zijn die grote reels vaak overbodig.

 Dyneemalijnen: Berkley 0.10 mm Fireline 14 kilo/ Spiderwire 00,14 mm gebruiken wij meestal maar alle andere merken zijn ook prima maar ga niet te dik.

Pilkers; vanaf 50 gram tot maximaal 150 gram. Alle modellen zijn goed maar vooral de bekende Bananenpilker doet het goed.

Shads; Met loodkoppen van 15 tot 70 gram en shads in de maat 17 cm zijn goed. Kleuren die het prima doen zijn rood/oranje, zwart/blauw en salt en pepper kleur.


Haken; alle maten ...klein voor de scharren en flinke voor de grote vissen zoals kabeljauw en heilbot.

Lood; laat U dat maar thuis want Visservice heeft voldoende in alle soorten en gewqichten in de "shop" en u betaald alleen het lood wat in het fjord is achtergebleven.Onderlijnen; Uiteraard de * Krijnlijn maar ook gewone makreel en haringlijntjes zijn goed bruikbaar. Alle ander onderlijnen/systemen maken wij samen met u ter plaatse.'

Omdat wij zelf al vele jaren vissen in dit gebied (zowel op de oceaan als ook in het fjord)  weten we de beste stekken te vinden en vooral hoe daar zo succesvol mogelijk te vissen.

Samengevat; U kunt het vissen in het fjord, maar ook op zee, vergelijken met het zware snoekbaarsvissen wat wij thuis doen. Dezelfde technieken zijn toepasbaar zoals; shad vissen, dropshotten, Caroline-rig vissen, dood aas vissen, trollend vissen met paravanen en lepels en plugjes, enz enz. Al deze manieren van vissen maar dan wat zwaarder dan bij ons op de roofvis werken perfect . Loodkoppen van 35 tot 50 gram met shads tot 17 cm, grotere aasvissen gebruiken en iets dikkere onderlijnen. Ter plaatse leggen wij u alles uit maar neem uw snoek(baars) materialen maar gerust mee naar Noorwegen.

Wij zijn er vast van overtuigd dat ...hoe lichter u vist...hoe meer u vangt!!!!

Dat de kans dat u op een dag meerder kolossale vissen op uw hengel krijgt is zeer waarschijnlijk (en dan druk ik mij nog behouden uit) en u heeft alle tijd om deze in de boot te krijgen....ook op licht materiaal. Juist dat maakt het vissen in Vevang spannend en zeker onvoorspelbaar en wordt er best wat gevraagd van een ieder zijn vistechnieken. Er zit veel verschil tussen een haring en een heilbot maar beide zijn leuk om te vangen....als je licht vist!!!

Laat dus die 50 ponds hengels met grote reels thuis want u zult ze niet gebruiken. Het kan uiteraard wel maar het vermindert uw kansen en is moeilijk een week lang vol te houden.

TIP; Neem zelf een molen of reel mee. Visservice verhuurt deze zelf ook maar eigenlijk alleen in het geval dat uw molen bezwijkt onder al dat geweld van die grote vissen of ,en daar sneuvelen de meeste molens mee, vast aan de bodem blijft zitten. 

Op de Visservice-meeting krijgen alle deelnemers uitgebreide info over wat u nodig heeft om daar zo succesvol mogelijk te kunnen vissen.


nieuwe winkel
Onze "mobiele hengelsportzaak" ter plaatse
nieuwe winkel.doc (24.5KB)
nieuwe winkel
Onze "mobiele hengelsportzaak" ter plaatse
nieuwe winkel.doc (24.5KB)


 

Kaart
Opbellen
E-mail